ÜVEGEK

KATEDRÁL ÜVEGEK, SAVMARATOTT ÜVEGEK, SZÍNES ÉS FESTETT ÜVEGEK, EDZETT ÜVEGEK, VÍZTISZTA ÜVEGEK, HŐÁLLÓ ÜVEGEK, TÜKRÖK, HOMOKFÚVOTT ÜVEGEK,

Online üvegkatalógusunkban megtekintheti az üvegmintákat. A kiválasztott üvegből készült termékre online árajánlatot is tud kérni. Amennyiben az üvegekkel kapcsolatosan kérdése van, munkatársunk segít Önnek!


KATEDRÁL ÜVEGEK

Minták, színek, méretek, árak KATEDRÁL ÜVEGEK KATEDRÁL ÜVEGEK megtekintése

SAVMARATOTT ÜVEGEK

Minták, színek, méretek, árak SAVMARATOTT ÜVEGEK SAVMARATOTT ÜVEGEK megtekintése

SZÍNES ÉS FESTETT ÜVEGEK

Minták, színek, méretek, árak SZÍNES ÉS FESTETT ÜVEGEK SZÍNES ÉS FESTETT ÜVEGEK megtekintése

EDZETT ÜVEGEK

Minták, színek, méretek, árak EDZETT ÜVEGEK EDZETT ÜVEGEK megtekintése

VÍZTISZTA ÜVEGEK

Minták, színek, méretek, árak VÍZTISZTA ÜVEGEK VÍZTISZTA ÜVEGEK megtekintése

HŐÁLLÓ ÜVEGEK

Minták, színek, méretek, árak HŐÁLLÓ ÜVEGEK HŐÁLLÓ ÜVEGEK megtekintése

TÜKRÖK

Minták, színek, méretek, árak TÜKRÖK TÜKRÖK megtekintése

HOMOKFÚVOTT ÜVEGEK

Minták, színek, méretek, árak HOMOKFÚVOTT ÜVEGEK HOMOKFÚVOTT ÜVEGEK megtekintése

Amit az üvegről érdemes tudni

Az üveg az üvegolvadék túlhűtése útján kapott amorf anyag. Az üvegolvadék hűlésekor viszkozitása eleinte növekszik, majd a szilárd testre jellemző mechanikai tulajdonságokra tesz szert. A megszilárdult üveg bár rideg és kemény anyag, de mégis a folyadékokra jellemző egyes tulajdonságokkal bír. Az üvegnek a folyékony állapotból szilárd állapotba való átmenete megfordítható folyamat, azaz az üveg újraolvasztható.

A legáltalánosabb módszer torzításmentes üveglapok előállítására az úgynevezett „úsztatott” (angolul: float) üveg. Az úsztatott üveg gyártási eljárását 1952-ben Pilkington találta fel, és rövid idő alatt világszabvánnyá vált a magas minőségű üveggyártásban. Lényege, hogy a körülbelül 1000 °C hőmérsékletű olvadt üveget a kazánból egy sekély ónfürdőbe öntik egyenletesen, kémiailag ellenőrzött körülmények között. Az üvegalapanyag úszik az ónon, kiterjed és egyenletes felületű lesz. Az üveglap vastagságát a szilárduló üvegszalag húzásának sebességével változtatják. Hőkezelés (ellenőrzött hűtés) után az üveglap felhasználható. Az úsztatott eljárás által rendkívül precíz felszín, sima felület, és a más technikákkal készített húzott és öntött síküvegekhez képest tökéletesebb optikai adottságú üveg jön létre.


vissza